Før du heller kjemikalier i vasken, sluket eller toalettet! Prøv med en toalett pumpe der hvor vannet kommer opp. Eller ring oss med fagkunnskap med samme problemet oppstår. Fordi som oftest løser ikke problemet seg med bruk av kjemikalier i grenrør eller i bunnledning. Vi bruker vann som verktøy og vi må ofte skru av en stakeskrue i sluk og demontere et avløpsrør for å komme til. Når vi spyler har vi på en dyse som spyler bakover og et par hull fremover som skytter seg gjennom hardpakket fett – papir – tekstil kluter – mm. Før det åpner seg kan det komme tilbakeslag der hvor vi spyler ifra.
Er man uheldig og får kjemikalier på hud / øyne så må man skylle seg med vann veldig fort, grunnet etseskader – evt. kontakte lege for behandling.
Hva kan du gjøre om du har tett do..tett wc..tett dass?
Prøv å trekke ned mange ganger. Ofte så siger vannet unna, men papir osv. ligger igjen. Fortsatt tett? – kan det være at du har brukt for mye papir, og at dette bare trenger litt tid for å løse seg opp? Om det er fortsatt er tett, så fyll en bøtte med vann, hold den høyt over doen, og hell så vannet så fort over i doen slik at du får et «ordentlig trykk» i doen..prøv flere ganger og se om det hjelper. Er det fortsatt tett hos deg…bruk dopumpe / toalettpumpe/ sugekopp – sørg for at det er nok med vann slik at det dekker dopumpen helt, trykk dopumpen ned og dra hardt tilbake – her må man bruke kraft og «ta i litt» – det blir ofte litt grisete – men det er det som skal til.
Er det fortsatt tett?…da kan du kontakte oss.
Er det tett sluk eller tett vask kan du prøve det samme trikset med dopumpe /sugekopp/ toalettpumpe der – sørg for at det er nok vann som dekker pumpen /sugekoppen før man begynner å trykke pumpen ned og dra hardt tilbake.
Er det brudd på et rør, så får vi ikke reparert det med høytrykkspyler, men som oftest får vi løst opp slik at det blir en gjennomgang i røret. Det heter seg at det ikke skal tette røret. Da er det lurt å kjøre et inspeksjonskamera for å finne eventuelle feil. Er røret knekt, slitt eller det er dårlige skjøter mm, så ser man det med et inspeksjonskamera.
Trenger du hjelp og det er akutt – ring oss på 67 53 47 35 eller fra kl 15. på vakttelefon 480 00 941.